Voel jij ook wel eens disbalans in je lichaam?

Ayurvedische diagnose

Inzicht in jouw unieke lichaamstype is de eerste stap naar gezondheid.

Wil je begrijpen hoe jouw lichaam en mind werken? Ayurveda geeft je hier een uniek inzicht in. Het wordt duidelijk waarom je altijd op een bepaalde manier reageert op situaties. Waarom jij nou altijd bepaalde emoties hebt? Waarom jouw lichaam meer vet vast houdt dan een ander, of andere specifieke gedragingen waar je last van hebt.

De Ayurvedische diagnose is een consult van 70 tot 90 minuten. In dit consult achterhalen we jouw originele staat van zijn, je Prakriti. In deze staat ben je volledig in balans. Je lichaam is vrij van obstakels en je gedachten zijn helder.

In de loop der jaren, door een bepaalde leefstijl en je omgeving, kun je uit balans raken.

Deze disbalans wordt je Vikruti genoemd. Het consult geeft inzicht in jouw Vikruti. Jij krijgt duidelijkheid wat er uit balans is en wat je daaraan kunt doen.

Tarief

  • Ayurvedische diagnose
    € 125,00

Tri-dosha

Ieder mens heeft zijn eigen unieke lichaamstype, gebaseerd op een specifieke verhouding tussen de drie dosha’s.

Vata-Pita-Kapha

Een sterkere aanwezigheid van één van de dosha’s resulteert in een bepaalde fysieke vorm, karakter en persoonlijkheid overeenkomstig met deze dosha. De mens is dus een metabolische weergave van hoe de dosha’s zich in haar verhouden. Kennis hierover helpt ons te bepalen hoe ons lichaam en mind bijna instinctief reageren in specifieke situaties en hoeveel impact een bepaalde stimulus, zoals een emotie of  smaak, op ons heeft. Hoe iemand in bepaalde situaties reageert is dus voor een groot deel afhankelijk van zijn of haar lichaamstype.

Het belang van deze kennis

Wanneer we in staat zijn te achterhalen welke dosha’s er uit balans zijn in je lichaam kunnen we hier een perfect behandelplan voor inrichten. We hebben inzicht in de voeding die bij je past, welke dagelijkse beweging optimaal is, welke basisbehoeftes je hebt en wat een optimaal dagritme voor je is. Via de vele diensten die we aanbieden herstellen we de balans in jouw lichaam.

Maar nog belangrijker, we leren je routines en handelingen die je zelf dagelijks uit kunt voeren.

Besef je dat geen enkele leer je zal transformeren, zolang jij niet de volledige verantwoording neemt voor je lichaam, mind en omgeving!

Artikelen

Hoe vind ik meer rust?

In de hectische tijd waarin we leven lijkt het onmogelijk om…

Hoe word ik weer blij van mijn uiterlijk?

Een steeds belangrijker onderwerp in de wereld waarin we leven…

10 Ayurvedische tips om Covid-19 te bestrijden

Allereerst wil ik duidelijk maken dat ik geen arts of viroloog…

Ga je lichaam weer gebruiken

Personal Training is op het eerste gezicht een vreemde eend…